Kövesd a legfrissebb ingatlanokat!


blog_fb_like_1.png

 

Ismerőseim olvasták

      

Mennyit ér az ingatlanom?

Legolvasottabb témák

ingatlannet_logo_plain_20090312.png

Mi mindenből lehet karácsonyfadísz?

2012.12.13. 08:00 Horváth Petra

Káprázatos díszek vesznek körül bennünket november közepe óta, akár az utcai vásárokat járjuk, akár az üzletekben nézelődünk. Néha azon tűnődünk, kell-e ez a túlzás, biztosan megéri-e hatalmas összegeket karácsonyi dekorációra költeni. Bizonyára nem, tekintve, hogy ötletekkel, újrahasznosítással nagyon csekély anyagi ráfordítással is csodálatos díszek készülhetnek.

Vastagabb pénztárca, kisebb ökológiai lábnyom és hatalmas élmények. Ezek az eredményei a következő karácsonyfára aggatható „ötleteknek”. Néhány olyan fenyőfadíszt mutatunk be, amelyek elkészítéséhez szinte csak a háztartásban található alapanyagokra van szükség, amelyek által hasznossá válhat a hulladék is, és amelyek könnyedén megalkothatók bármely családtagunkkal, barátunkkal összefogva egy téli délután alatt.

1_10.jpgFüzér vattapamacsból

A megszokott boa helyett másfajta hosszú füzérrel is körbetekerhetjük karácsonyfánkat. Vásároljunk ezüstösen csillogó vékony zsinórt és fűzzük be azt egy zsákvarró tűbe. A tű könnyedén átmegy az egyszerű kozmetikai vattapamacsokon, amelyeket kedvünk szerint bármilyen távolságban elhelyezhetünk az ezüstszálon, amelyre érdemes csomót kötni minden pamacs után. Az elkészült füzért a fenyőfára téve a hóesés hangulatát a szobában is megélhetjük, de nem csupán a fát, hanem a mennyezetet, az ablakokat is ékesítheti ez a szolidan szép dísz.

2_7.jpgDíszek használt csomagolópapírból

Sokan gyűjtjük össze a kapott ajándékok csomagolását, mivel sajnáljuk őket kidobni. Amikor azonban lakásunk megtelt az évről-évre felhalmozódott „kedves emlékekkel”, úgy érezzük, valamit tennünk kell. Mielőtt mégis kidobnánk a papírokat, gyűjtsük be a szintén a szemetesbe kívánkozó gyufásdobozokat, műanyagkupakokat, apróbb tégelyeket és ízlésesen csomagoljuk be őket a megmaradt papírokkal, majd akasztókként kössünk rájuk szalagokat. A feladat egyszerű, a végeredmény pedig egy egyedien szép fenyőfa.

3_7.jpgCsipkék papírból

Külön bekezdést érdemelnek azok a csipketerítők, amelyeknél szintén az előbb említett papírok szolgálhatnak alapanyagul. Nem szükséges, hogy fehér papírt használjunk, bármilyen, ízlésünk szerint kiválasztott maradék csomagolópapír megfelelő lehet. Alakját tekintve a papír lehet kerek, négyszögletes, vagy akár harang is. Ha a formát kiválasztottuk, nincs más dolgunk, mint szimmetrikusan kettő vagy négy részre hajtani azt, és éles kisollónkkal belevágni az általunk gondolt mintákat. Kihajtva a „terítő” csodás látványt nyújt, akár hópelyhet is ábrázolhat, és kedvünk szerint tovább alakítható.

4_6.jpgHópelyhek műanyag palackból

A pet palackok újrahasznosítása manapság sokat emlegetett kérdés, de talán kevesen hallottak még arról, hogy karácsonyfadíszt is készíthetünk belőlük. A műanyag üvegek alját szépen egyenletesen levágva, a talpat fejjel lefele fordítva gyönyörű hópehely alapanyagát kapjuk, amely már csak arra vár, hogy elővegyük az üvegfestéket, és a nekünk leginkább tetsző formájú pelyhet fessük rá. A festés előtt vagy már a száradás után érdemes lyukat fúrni díszünk oldalára, hogy cérnával felakaszthassuk azt a fára.

5_4.jpgCsillagok só-liszt gyurmából

Talán a csillag motívuma ez első, ami eszünkbe jut, ha a fenyőfadíszítésről van szó, de természetesen bármilyen formát készíthetünk só-liszt gyurmából. A massza 30 dekagramm lisztből, ugyanennyi sóból, 2 deciliter vízből és 1 evőkanál olajból áll. Ha készen vagyunk a gyúrással, kb. fél centisre nyújtsuk ki a gyurmát, szaggassunk bele formákat bármilyen alakú szaggatóval, és lyukasszuk ki őket a tetejükön szívószál segítségével. A szárítás történhet a sütőben, 160 fokon kb. egy óra alatt, de bízhatjuk azt a szobahőmérsékletű levegőre is, azonban így legalább egy napot kell várnunk. A kész formákat temperával vagy hobbifestékkel érdemes dekorálni, amiben a család minden tagja részt vehet.

6_2.jpgEgyedi korongok kupakokból

Csodás kis találmány a fém üdítős kupak, és eldobni is vétek!  A család örök emlékei lehetnek, ha belsejükbe apró arcképeket ragasztva aggatjuk őket a fára. Érdemes gondolni külső felükre is, amelyekre, miután celluxszal ezüst akasztót erősítettünk, ajánlatos még egy kis darab karácsonyi papírt is ragasztani. Így már bátran foroghatnak a fán a kis korongok, biztosan kellemes látványt nyújtanak, akkor is, ha az arcképeket a postaládánkba dobott katalógusokból kivágott karácsonyi motívumokkal helyettesítjük.

7_2.jpg

Forrás: marmalade.hu
www.ingatlannet.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.