Kövesd a legfrissebb ingatlanokat!


blog_fb_like_1.png

 

Ismerőseim olvasták

      

Mennyit ér az ingatlanom?

Legolvasottabb témák

ingatlannet_logo_plain_20090312.png

Milyen legyen a fürdőszoba? (2. rész)

2012.10.31. 09:00 Horváth Petra

A fürdőszobától elvárjuk, hogy praktikus, könnyen tisztítható, kényelmes és kellemes legyen. És bár funkcionális célokat szolgál, kár volna megfeledkezni a víz(terápia) frissítő-lazító hatásáról. Nem csak a látvány kedvéért fontos, hogy mindezen szempontokat kövessük a tervezés során, hanem azért is, mert a kádat, a mosdót nem tologathatjuk később…

„Ne akarjunk spórolni a segédanyagok minőségén! Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a szép és jó minőségű burkolatot fel kell bontani, mert nem a megfelelő ragasztó került alá.”

Legyen fehér?

2012 a fehér szín éve a lakberendezésben. Ezzel könnyű dolgunk van a fürdőszobában, hiszen a szaniter alapszíne a fehér; ebből van a legnagyobb választék is. Csaptelepből is kapható fehér! Az architektonikus és letisztult formavilág is jelen van, ugyanakkor nagyon trendi a keleties stílus a részletek szintjén. Érdemes időtálló formavilágra berendezkedni, és a trendkövetés terén a kiegészítőkre hagyatkozni.

classic-bathroom-idea-withupdated-classic-tile.jpg

„A csaptelep bizalmi cikk: kapuőr az otthonunk és a nagynyomású vízhálózat között.”

Hogyan válasszunk?

Csaptelepet nem egy-két évre vásárolunk, ezért jobb olyan gyártót választani, amelynek van szervizháttere és alkatrész utánpótlása. Érdemes figyelni: sok gyártónál a garancia feltétele, hogy vízszűrőt szereltessünk fel. Sokan az első, szemük elé kerülő terméket megveszik, miközben a hálószobai függöny kiválasztására heteket szánnak… Ne feledjük, egy átlagos család (4 fő) egy átlagos munkanapon legalább húsz alkalommal használja a mosdócsapot!

Még időben tervezzünk!

Először is tegyük fel a kérdést: ki és mire használja a fürdőt, és vele a csaptelepet? Falsík alatti, falon kívüli, vagy kádperemre szerelt terméket szeretnénk? A gépészeti méretezést befolyásolja például, hogy termosztátos kád/zuhany csaptelep kerül-e a fürdőszobába, vagy fejzuhanyos zuhanyrendszer? A vízigény miatt nem mindegy, milyen átmérőjű cső kerül a falba! Ezért jó, ha a fürdőszoba tervezésének kezdeti fázisában a csaptelepekre is gondolunk.

Tartsuk karban a csaptelepet is!

Gondos tervezés esetén a kivitelezésnél már nem érik meglepetések az embert. Ha mégis, vagy később módosul az elképzelés, van, ami orvosolható. A csaptelepekkel kapcsolatban gyakori félreértés a rendszeres karbantartás kérdése. Szaküzletben kapható perlátorkulcs, amivel a perlátort kivehetjük, hogy vízkőtelenítsük. Kíméletesebb, citromsav alapú szert használjunk. Mindezzel évekkel növelhető a csaptelep üzembiztos működése és újszerű külleme.

BR_382_825_00.jpg

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a szaniterek és a szerelvények nincsenek összhangban. Így fordulhat elő, hogy a rövid kifolyótól nehézzé, vagy akár lehetetlenné válik a csaptelep használata. Hasonló hiba, ha a napjainkban népszerű mosdótálhoz olyan csaptelepet választunk, amely pultba süllyesztett mosdóhoz való. Figyeljünk a csaptelep magasságára!

Mi a leggyakoribb hiba?

Általában az utolsó pillanatban érkezünk a szaküzletbe, akkor, amikor a vízszerelési munkák már befejeződtek, és elkészültek a kiállások. Ekkor rendkívül leszűkülnek a választási lehetőségeink. Például könnyen kiderülhet, hogy a falba süllyesztett csaptelep megfelelőbb lenne, de nem így alakították ki a helyét. Mielőtt belevetnénk magunkat a fürdőszoba kialakításába, célszerű másfél-két hónappal korábban tájékozódnunk az üzletekben!

Forrás: amiotthonunk.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.