Kövesd a legfrissebb ingatlanokat!


blog_fb_like_1.png

 

Ismerőseim olvasták

      

Mennyit ér az ingatlanom?

Legolvasottabb témák

ingatlannet_logo_plain_20090312.png

Őszi dekor: illatgyertya saját kezűleg

2012.10.26. 08:00 Horváth Petra

Ha igazán finom és erős aromájú, tartós illatgyertyára vágysz, akkor mélyebben kell a zsebedbe nyúlnod, mint az átlag gyertyák esetén - vagy időt szánnod rá, és sajátot készítened. Utóbbihoz nyújtunk segítséget.

Gyertyaöntés házilag

Hobbiboltból szerezz be annyi gyertyaviaszt, amennyire szükséged lesz egy gyertyához, vagy ha van néhány félig leégett gyertyád otthon, akkor azokat reszeld le. Ha már a hobbiboltban vagy, vegyél viaszozott, fém talppal ellátott kanócot is, ezzel könnyebb dolgozni, mint a régi gyertyából kiszedett kanóccal.

Első lépésként fel kell olvasztanod a viaszt egy edény forró vízben. Hogy ne tedd tönkre az edényt, a viaszt egy erősebb, hőre kevésbé érzékeny, műanyag zacskóba tedd, és így lógasd a vízbe. Míg olvad, a kanócot helyezd egy egyszerű, de szép formájú, kissé előremelegített üvegpohárba úgy, hogy a fém talp a pohár aljának közepére kerüljön. Hurkapálcára kösd a kanóc végét, amelyet aztán a pohár szájára fektethetsz, így nem tűnik majd el a kanóc a viaszban. A felolvasztott viaszt ezek után óvatosan öntsd az üvegpohárba. Amint kihűl és megkeményedik a gyertya, használhatod is.

20121018-hazitunder-melengeto-oszi-aromak-mutatos.jpg
Illatosítás virágokkal, illóolajokkal

Illatos viaszt virágokból, de illóolajok használatával is készíthetsz. Kedvenc parfümödet nem érdemes feláldozni erre a célra, hiszen a parfümök alkohol alapú szerek, melyek nem keverednek el megfelelően a viasszal, így még azelőtt elillan az illatuk, hogy a forró viaszt az üvegpohárba öntenéd. Viasz illatosítására csak olajbázisú anyagot használj.

Bár elsősorban tavasszal lehetnek a segítségedre, virágokat például bőven használhatsz a viasz illatosítására - akár friss, akár szárított formában -, mégpedig úgy, hogy először a fent részletezett módon megolvasztod a viaszt, hozzáadod a virágokat, majd az egészet még fél óráig melegíted, hogy az illatanyagok jól elkeveredjenek a viasszal. (500 gramm viaszhoz elegendő egy bögrényi virágfej.) Ezután egy gézlapon keresztül szűrd át a keveréket a kanóccal ellátott üvegpohárba.

alma fahej pohar kicsi_0901.jpg

Az illóolajok használatával némiképp egyszerűbben illatosíthatod a viaszt - legfőképpen azokkal, melyeket kifejezetten erre a célra kínálnak. Ezek ugyanis könnyen és jól keverednek. Az olajból csupán néhány cseppet kell adnod a megolvasztott viaszhoz, még további melegítésre sincs szükség, máris töltheted a pohárba. Ráadásul az olajokat kombinálhatod is: mit szólnál például az alma-fahéj párosításhoz? Vagy a csokoládé és a vanília kettőséhez? A variációknak csak a fantáziád szabhat határt!

Az ősz fűszeres illatát almával, cédrussal, vadon termő bogyós gyümölcsökkel, fahéjjal, naranccsal, szegfűszeggel idézheted meg a lakásban.

Forrás: life.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.