Kövesd a legfrissebb ingatlanokat!


blog_fb_like_1.png

 

Ismerőseim olvasták

      

Mennyit ér az ingatlanom?

Legolvasottabb témák

ingatlannet_logo_plain_20090312.png

Szobabelsők egy hangya szemszögéből

2012.09.20. 11:14 kertmegi.norbert

Elgondolkodtál már azon, hogy hogyan is néz ki a világ az embernek nem megszokott szemszögből? Néha rugaszkodj el a mindennapi látásmódtól és tekints rá másképp azokra a dolgokra, amiket már kívül-belül ismersz! Hidd el, meg fogsz lepődni, hogy mennyi felfedezni való van a környezetedben!

1_1.jpg

Az alábbi képeket Michael H. Rohde fotográfus készítette "From Below” sorozatában, egy egyébként mindennapinak mondható lakásban. A fotók különlegessége, hogy a padló aljáról fényképezte őket, így kvázi betekintést nyerhetünk egy hangya életébe is pár kép erejéig..

2.jpg

3.jpg

Az enteriőrfotósoknak egyre nehezebb dolga akad, ha valami maradandót és figyelemfelkeltőt szeretnének alkotni. Szanaszét vagyunk kényeztetve, így hát fotóról fotóra csökken az érdeklődésünk. Szépnek szép (általában) mindegyik, de ha nem valami extra jósággal felszerelt vagy különleges megoldásokkal manipuláló, esetleg lehetetlen perspektívából lencsevégre kapott enteriőr kerül a szemünk elé, gyorsan tovalibbenünk valami olyasmire, ami érzelmeket tud kiváltani, ami lesokkol. Valljuk be: ingerküszöbünk ma már nem a régi, kicsit lustább és csak merészebb, látványosabb dolgokkal lehet felcsigázni.

4p.jpg

5.jpeg

Michael H. Rohde Berlinben élő, német fényképész sorozata pont erre vállalkozik, hiszen olyan szokatlan szemszögből mutatja meg számunkra a szobákat, ami a tapasztalatokra hagyatkozva nagy érdeklődésre tarthat számot. "From Below" című projektjében alulról enged betekintést a nem olyan csillivilli, nem annyira kifinomult és trendi, ellenben egyszerű és színtelen valóságba. Semmi különleges, de az máshogy!

6.jpg

Hogy ennek mi az értelme? Egyetemes magyarázat nyilván nincs, mindenkinek magában kell keresni a válaszokat. Azt azonban mindenképp megállapítanám, hogy néha érdemes a körülöttünk lévő világot egy másik szemmel is megvizsgálnunk. Az inspiráció ablaka hihetetlen távlatokat nyithat meg előttünk!

7b.jpg

Források: HaÉrdekel és Manzárd Café

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.