Kövesd a legfrissebb ingatlanokat!


blog_fb_like_1.png

 

Ismerőseim olvasták

      

Mennyit ér az ingatlanom?

Legolvasottabb témák

ingatlannet_logo_plain_20090312.png

Gyermekvédelmi lakásalap: várhatóan jövőre lehet pályázni

2012.08.31. 12:51 kertmegi.norbert

A gyermekvédelemből kikerülő fiatalok számára az önálló életkezdést biztosító lakásalap létrehozása továbbra is kiemelt célja a kormányzatnak. A mintegy 1,7 milliárd forintos keretre várhatóan jövőre lehet pályázni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Az alap bevezetéséhez a jogszabályi feltételek megteremtése még tart, a törvényalkotási folyamat eredményeként a legkorábban január 1-jével nyílhat meg a pályázati alap az érintett fiatalok előtt.

drawing.jpg

Az Emmi azt közölte, céljuk továbbra is a gyermekvédelmi szakellátásban nagykorúvá válók jelenlegi otthonteremtési támogatási rendszerének átalakítása és a lakhatást szolgáló állami forrás hatékonyabb felhasználása. A tárca tájékoztatása szerint a célra tervezett több mint 1,7 milliárd forintos keretösszeg éves szinten 300-400 lakás vásárlását teszi lehetővé.

Az új konstrukcióban a gyermekvédelmi gondoskodásból kikerülő fiatalok tízéves időtartamra, de legfeljebb a 30. életévük eléréséig lakhatáshoz jutnak, ott, ahol számukra a munkavállalás lehetőségei adottak. A fiatalok bérleti díj nélkül kapják meg a lakást azzal a feltétellel, hogy az ingatlan fenntartásának és karbantartásának a költségei őket terhelik. A lakáshasználatot a fiatalok pályázatokon igényelhetik.

A minisztérium közlése szerint az alap létrehozásával olyan lakáskontingenst kívánnak kialakítani, amely hosszú távon kezelni tudja a gyermekvédelmi gondoskodásból kikerülő fiatalok lakáshoz jutását.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy "az állam kötelessége az önálló életkezdés küszöbén a gyermekvédelmi gondoskodásból kikerülő gyermekek hosszú távú, kiszámítható segítése és védelme", mint írták, zökkenőmentes beilleszkedésük a társadalomba csak így biztosítható.

Közgazdász hallgatókat támogat az Ingatlannet.hu!

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.