Kövesd a legfrissebb ingatlanokat!


blog_fb_like_1.png

 

Ismerőseim olvasták

      

Mennyit ér az ingatlanom?

Legolvasottabb témák

ingatlannet_logo_plain_20090312.png

Kívül-belül fa!

2012.08.08. 09:18 pader.zsofia

 

Az emberiség történelme során (kivéve az elmúlt másfél századot) mindig természetes anyagokból építette lakókörnyezetét, kőből, fából, vályogból. A beton, vas és műanyag építőanyagok természetidegenek, nem tudják a meghitt meleg otthon légkör érzését biztosítani. A kő és a vályog mint építőanyag, hideg közérzetet adnak.

Meleg, megnyugtató közérzetet az építőanyagok közül, csak a fa ad, mivel kivágott, feldolgozott, beépített állapotában is élő anyag marad. Fontos tulajdonsága hogy lélegzik, párát vesz fel a külső-belső hőmérséklet és páratartalom függvényében, fokozatosan adja le a nedvességet. Rostszerkezetének köszönhetően kiváló hőszigetelő: nyáron hűvös, télen meleg. Színe, illata megnyugtatóan hat az idegrendszerre, javítja a közérzetet.

Építészeti előnyei

  1. gyorsan megépíthető,
  2. boronakötéseknek köszönhetően földrengésálló,
  3. szinte bármilyen belső tér kialakítható fából,
  4. mechanikai előny: soha nem fárad el.

A gombásodás, féregveszély és tűzvédelem felületkezeléssel biztosítható. 3-5 évenkénti felületkezelés mellett (karbantartás) több évszázadig megőrzi állagát. Ismerünk többszáz éves faházakat, amelyek minden védelem nélkül is állnak. Nem utolsó sorban pedig a fából épített épületek szépségükön kívül harmonikusan illeszkednek bármilyen tájképbe.

Ön is kedvet kapott? Merítsen ötletet az alábbi fotókból!

fa04.jpg

fa03.jpg

fa02.jpg

fa01.jpeg

Ingatlannet.hu


Forrás: Belbau.hu (tartalom), Hungarianprovence.blogspot.hu, Kedvencotthon.blogspot.hu (képek)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.