Kövesd a legfrissebb ingatlanokat!


blog_fb_like_1.png

 

Ismerőseim olvasták

      

Mennyit ér az ingatlanom?

Legolvasottabb témák

ingatlannet_logo_plain_20090312.png

NDK-s lakótelephez is hasonlították a londoni olimpiai falut

2012.07.30. 14:45 kertmegi.norbert

A 2012-es játékok alatt is a forgatag egyik – igaz, zártkörű – központja lesz az olimpiai falu, amely az Olimpiai Parkban, a fő helyszínekhez rendkívül közel helyezkedik el. A közelség és a funkcionalitás egy dolog, az esztétika már másik, tekintve, hogy a falu súlyos építészi kritikákat is kapott – lélektelen betontömbtől keletnémet lakótelepig.

Az olimpia alatt az olimpiai és paralimpiai falu 16 000 sportolónak, edzőnek és stábtagnak biztosít lakásokat, továbbá boltok, éttermek, orvosi, média- és szabadidős létesítmények is részét képezik.

13_o_olimpiai_falu1-IMAGO.jpg

Az olimpiai falu építése 2008 júniusában kezdődött, és a szervezőbizottság 2012 januárjában vette át a kész létesítményt, amelyben 2818 apartman található. A forgatag központja a pláza – nem bevásárlóközpont, hanem a szó hagyományos értelmében vett főtér –, ahol a sportolók barátaikkal és családtagjaikkal találkozhatnak.

A szállások alapfelszereléséhez hozzátartozik az internet-hozzáférés és a vezeték nélküli hálózat, a modern ideiglenes lakások természetesen akadálymentesek is, hiszen a paralimpia sportolói is itt laknak.

A falut London központjával a Javelin (azaz Gerely) névre hallgató különjárat köti össze, az út mindössze 7 percet vesz igénybe. A játékok után az olimpiai és paralimpiai falu épületei lakóépületként funkcionálnak, az átalakítás után 2800 új lakást hoznak létre, illetve új parkokat, közösségi épületeket és oktatási intézményeket a leendő lakosok számára. No meg konyhákat, mert azok nincsenek a lakosztályokban.

Az olimpia alatti kiszolgáló épületek többsége csak ideiglenes, a játékok után elbontásra kerül.

Forrás: Nemzetisport.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.